Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αγάπη και ελπίδα είναι ο θησαυρός,λόγια παιδιών του 1ου Δ.Σ Τριανδρίας

Παρασκευή πρωί,22/2/2013,και στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας,ύστερα από πρόσκληση της Δ/ντριας κ.Νόπης Τριανατφυλλίδου, του 1ου Δ.Σ.Τριανδρίας,συναντήθηκα με μαθητές/μαθήτριες Α΄και Β΄τάξης που είχαν διαβάσει και με περίμεναν.
Συγκινήθηκα αμέσως όταν διαπίστωσα ανάμεσα στα όμορφα πρόσωπα και εκείνα μαθητών μου, πριν τρία χρόνια και για ένα μήνα υπηρέτησα στο Νηπιαγωγείο Τριανδρίας, πριν αποσπαστώ στη Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τη φιλαναγνωσία και σήμερα το "Βιβλία και Βιβλιοφιλία".
-Κυρία Έλενα δεν μας θυμάσαι;ρώτησαν και φυσικά δυσκολεύτηκα μιας και είχαν μεγαλώσει και είχαν αλλάξει.
Υπέροχη συνάντηση με τα παιδιά,φιλική υποδοχή και ζεστή από τους εκπαιδευτικούς αλλά και την Δ/τρια κ.Νόπη.
Σας ευχαριστώ παιδιά για την ζωντανή μας επικοινωνία. Να ΄μαστε καλά και να ξανανταμώσουμε






Ν.Τριανταφυλλίδου-Ε.Αρτζανίδου
Το παρακάτω κείμενο της φίλης Νόπης Τριαναταφυλλίδου τα λέει όλα.
Σήμερα η παιδαγωγός-συγγραφές κ. Έλενα Αρτζανίδου επισκέφθηκε το σχολείο μας και στα πλαίσια του προγράμματος της "Φιλαναγνωσίας", παρουσίασε στα παιδιά των Α1΄ και Α2΄ τάξεων του σχολείου μας, το βιβλίο της "Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης", των εκδόσεων Ψυχογιός. Μια παρουσίαση που διέκρυνε η τρυφεράδα, η δημιουργικότητα και η .... μαγεία! Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!!

Οι μικροί/ές μαθητές/τριές μας, την πλημμύρισαν με ερωτήσεις, σχόλια, προτάσεις και εν συνεχεία δήλωσαν με θάρρος στις δασκάλες τους κ. Παπανικολάου και κ. Χατζηβασιλείου, ότι θα γράψουν και τα ίδια τις δικές τους ιστορίες μια που αποτελεί μια συναρπαστική διαδικασία!!
Οπότε εν αναμονή των δικών μας ιστοριών... σας μεταφέρουμε λίγα λόγια για το βιβλίο του οποίου την παρουσίαση παρακολουθήσαμε και μαγευτήκαμε!!
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
"O Γαβριλάκης θυμώνει που οι άλλοι δεν τον παίζουν και δεν του δίνουν σημασία. Γι’ αυτό αρπάζει κρυφά τα πράγματά τους και τα κρύβει. Πιο πολύ όμως θυμώνει με τη μαμά και τον μπαμπά, που δεν τον προσέχουν. Κι έτσι, όταν βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο του κυρ Στάθη, κρύβει κάποιους θησαυρούς στην τσέπη του. Η μόνη που τον νοιάζεται και τον συμβουλεύει είναι η γιαγιά: «Ό,τι δε μας ανήκει δεν το παίρνουμε κρυφά, Γαβριλάκη».Πόσο πρέπει να ανησυχούμε όταν ανακαλύπτουμε ότι τα παιδιά μας αρπάζουν ξένα πράγματά; Διαβάστε την ιστορία του Γαβριλάκη και θα βρείτε τις απαντήσεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου