Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Με την πρώτη μέρα του Φλεβάρη το ταξίδι σε σχολεία της Πάφου, αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε.

Δημ.Σχολ.Τίμης.
Πρώτη μέρα του Φλεβάρη 2013,επισκέφτηκα από το πρώτο κιόλας κουδούνι το Δ.Σ Τίμης.
Είκοσί λεπτά από την Πάφο και όμως το μάτι χόρτασε από περιβόλια με λεμονιές και πορτοκαλιές.
Στο σχολείο με υποδέχτηκε εγκάρδια η κ.Μαριάνα Δ/τρια του σχολείου και με οδήγησε στα παιδιά,πρώτα των μικρών τάξεων που είχαν ήδη διαβάσει βιβλία μου,αλλά και οι μαθητές των μεγάλων τάξεων που είδα στη συνέχεια.Ερωτήματα,πολλές γενικές,αλλά και πολλά συγκεκριμένα γιατί.Και λίγο πριν αποχαιρετήσω την κάθε ομάδα τους πρόσφερα και μια φιλαναγνωστική δράση .Οι μικροί με "Στην αγκαλιά της θάλασσας"και οι μεγάλοι "Στο μισό του ουρανού"
Και έτσι χωρίσαμε.Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες και εύχομαι να σας επισκεφτώ όπως και εσείς μου ζητήσατε,σύντομα.
Λίγο μετά έφτασα στο  νέο, μοντέρνο κτίριο του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αναβαργού. Τέσσερα τμήματα, μέσα σε έναν υπέροχο κεντρικό χώρο υποδοχής με 80 προνήπια και νήπια πήραν τη θέση τους και με ερωτήσεις στην αρχή ξεκίνησε η κουβέντα:
-Γιατί έγινες συγγραφέας;
-Που βρίσκεις του ήρωες;Ρώτησαν τα μεγάλα νήπια.
 Και αμέσως μετά ζωντάνεψαν μέσα από τον προβολέα δυο από τους ήρωες μου και ζήτησαν λεξούλες.Η μουσική στη συνέχεια παντρεμένη με άλλο ήρωα προκάλεσε τη μεγάλη ομάδα να εκφράσει τα συναισθήματά της.Λίγο πριν αφήσω τους  υπέροχους, μικρούς, εν δυνάμει αναγνώστες, μοιράστηκα μαζί τους ένα μικρό απόσπασμα από το "Στην αγκαλιά της θάλασσας".
Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση παιδιά.Ευχαριστώ την Δ/ντρια κ.Σούλα, και όλες τις υπέροχες νηπιαγωγούς για αυτή τη γνωριμία.

Ενθουσιασμένη από την προηγούμενη επίσκεψη κατάφερα αν φτάσω στο 5ο Δ.Σ Πάφου,με την
Δ/ντρια κ.Μαρία να με περιμένει και αμέσως μετά να με οδηγεί στην αίθουσα με όλους τους  μαθητές.
Οι εκπρόσωποί τους φρόντισαν για ένα ολιγόλεπτο καλωσόρισμα και αμέσως μετά η δημοσιογραφική τους ομάδα μου απεύθυνε ερωτήματα,ενώ και από την πλατεία άρχισαν δειλά δειλά να ακούγονται και άλλες απορίες.Το κουδούνι του τέλους μας βρήκε με την ανάγνωση αποσπάσματος από το"Στο μισό του ουρανού".
Ευχαριστώ φίλοι μου για αυτή τη δυναμική γνωριμία. Ευχαριστώ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για το κάλεσμα.

Το ταξίδι σήμερα στα σχολεία της Πάφου ολοκληρώθηκε.Η πρόσκλησή και όλη η υποστήριξη έγινε από το βιβλιοπωλείο Toy Pals,και τον άνθρωπό του, Σωτήρη Χριστοδούλου, που οργάνωσε και επιμελήθηκε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του ταξιδιού.Το ευχαριστώ είναι λίγο.
Επίσης γνωρίζω πως οφείλω την παρουσία μου στα σχολεία και στους Συνδέσμους Γονέων και τους ευχαριστώ πολύ.
Με αυτή την κίνηση, για λίγες μέρες και για το μικρό αυτό χρόνο που μου δόθηκε σε 12 Δ.Σχολεία και 4 Νηπιαγωγεία,η λογοτεχνία  είχε τον πρώτο λόγο.
Ευχαριστώ από καρδιάς, κέρδισα πολλά από αυτό το ταξίδι και ελπίζω το ίδιο και εσείς.
Καλή αντάμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου