Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η Π.Ε εκπαίδευση πάντα προχωρούσε και πάντα θα προχωρά από τους παθιασμένους παιδαγωγούς της.

Επτά χρόνια τουλάχιστον,έχω την χαρά και την τιμή να παραβρίσκομαι,σε σεμινάρια-εργαστήρια που διοργανώνονται στην Ελλάδα και Κύπρο ως ομιλήτρια και εμψυχώτρια δράσεων που αφορούν τη λογοτεχνία.
Πέμπτη 21/2/2013,χθες αργά το απόγευμα, με αφορμή το περιβαλλοντικό σεμινάριο "Η λογοτεχνία στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση"που διοργάνωσε το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης και η υπεύθυνη Χριστίνα Τσαλίκη, παρουσίασα δράσεις για το βιβλίο "Βοήθεια!Σκουπίδια...Σώστε με!εκδ.Ωρίων.
Γ.Φώτου-Ε.Αρτζανίδου
Στην παρέα και η αγαπημένη φίλη Γιώτα Φώτου, με το δικό της βιβλίο ¨Η Βασιλική και η νεράιδα του νερού"εκδ.Ψυχογιός,με τις δικές της προτάσεις που καθήλωσαν το κοινό.
Η μοναδική,εθελοντική προσέλευση των εκπαιδευτικών,220 εκπαιδευτικοί Π.Ε και ώρες 5:30-9:00μ.μ,που συμμετείχαν ύστερα από ένα εξαντλητικό πρωινό εξάωρο στο σχολείο,μέχρι τέλους, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πως αυτή είναι η εκπαίδευσή μας και όχι κάποια άλλη που κάποιοι χρόνια τώρα θέλουν να μας παρουσιάσουν.
Ο Δάσκαλος και η δασκάλα,ο νηπιαγωγός και η νηπιαγωγός είναι εκεί όταν πρέπει και πάντα για να εφοδιαστούν είτε με νέες θεωρητικές προσεγγίσεις ή με τεχνικές που θα τις εντάξουν στην εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών και μαθητριών.
Η εκπαίδευση μας πάντα και για πάντα προχωρούσε και προχωρά από αυτούς τους παθιασμένους παιδαγωγούς.
Χρ.Τσαλίκη
Ευχαριστώ την Χριστίνα Τσαλίκη, για την πρόσκληση  της και για τη σκέψη της να  αναδείξει τη λογοτεχνία δίνοντας το βήμα που της αξίζει.Διπλή η χαρά μου που μοιραστήκαμε αυτό το ταξίδι μαζί με τη Γιώτα Φώτου.
Ευχαριστώ το 88οΔ.Σ Θεσσαλονίκης,τη Δ/ντριά κ.Βλάχου Βασιλική για τη φιλοξενία και την άψoγη διοργάνωση, όπως και τους συναδέλφους, εκπαιδευτικούς του σχολείου που παραβρέθηκαν για να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν.

Δίπλα στους εκπαιδευτικούς και ο Δ/ντής Π.Ε Αν.Θεσ.
κ.Μιχάλης Καλογραίας. 
Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μας για τη διάθεση τους και την παρουσία τους μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου