Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

τέλη του Γενάρη και εδώ στην Πάφο,χαίρομαι που συνεχίζω...


Η τελευταία μέρα του Γενάρη 2013,με βρήκε με το πρώτο κουδούνι στο Δ.Σχολείου Χλωρούδας,με τη Δ/τρια κ.Σίλια να με περιμένει και την κ.Έλενα να με οδηγεί κοντά στους μαθητές/μαθήτριες των των τριών μεγάλων τάξεων.Και εδώ πολλά τα ερωτήματα και οι απορίες.
Μια όμορφη συντροφιά που έκλεισε με την ανάγνωση του βιβλίου, "Στην αγκαλιά της θάλασσας".
Ενθουσιασμένη από το όμορφο ξεκίνημα της μέρας συνέχισα τη μέρα μου.
Σύντομα βρέθηκα στο 10οΝηπιαγωγείο Πάφου,κοντά σε νήπια τριών τάξεων,να με περιμένουν έτοιμα με τις ερωτήσεις τους, αλλά και μια έκπληξη.
Η έκπληξη αφορούσε την παρουσία-στο μικρό κενό του από την περιοδεία που υλοποιεί σε σχολεία όπως και εγώ - του μουσικού-συγγραφέα Γιώργος Κωνσταντινίδη,από την ορχήστρα της ΕΡΤ.
Έτσι η λογοτεχνία συνδυάστηκε με τη μουσική, και το ταξίδι μαζί με τους μικρούς μας φίλους ήταν ονειρεμένο και φορτωμένο με εικόνες,λέξεις ερωτήσεις.

Για τέλος,φυλάξαμε με το Γιώργο, την ανάγνωση της δικής μου ιστορίας"στην αγκαλιά της θάλασσας" συνοδευόμενη από την αυτοσχέδια μουσική με το δοξάρι του βιολιού του.
Δυο τέχνες ενώθηκαν και αυτοσχεδίασαν το αποτέλεσμα φάνηκε να αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.Ο ενθουσιασμός των νηπίων και η προσήλωση ήταν συγκινητική.
Περάσαμε φανταστικά μικροί και μεγάλοι.Σας ευχαριστώ παιδιά,αλλά και την Δ/ντρια κ.Χριστίνα και τις εκπαιδευτικούς για την μοναδική συνάντηση μας.
Και με τις λέξεις και τις νότες νωπές,αποχαιρέτησα τα παιδιά και μαζί και την πόλη της Πάφου προσωρινά για να επισκεφτώ σε υψόμετρο κάπου στα 600 μέτρα το Δ.Σχ.Τσάδας..
Με υποδέχτηκε η Δ/τρια κ.Τόνια και γρήγορα και ενώ το κρύο είχε σφίξει βρέθηκα κοντά σε δυο τμήματα νηπίων και στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημ. Σχολείου. Αργότερα ήρθε και η ομάδα με τους μαθητές των τριών μεγάλων τάξεων.
Υπέροχες κουβέντες από όλους.Ερωτήματα πολλά που ακούω συχνά σε κάθε σχολείο είτε είναι στην πόλη είτε στο βουνό.Είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα.
Απόλαυσαν,όπως τα ίδια τα παιδιά είπαν,τα μικρά αποσπάσματα από το "Με λένε Πρόμις" Ψυχογιός,"Στην αγκαλιά της θάλασσας"Manus Scripta και "Στο μισό του ουρανού"Βιβλιόφωνο.
Σας ευχαριστώ παιδιά για την ζεστασιά και την υπομονή σας.Ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς και την Διευθύντρια για την εγκάρδια υποδοχή και ποιος ξέρει μπορεί και πάλι να βρεθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου