Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η μάνα θάλασσα είχε παγώσει...


Στην αγκαλιά της θάλασσας,
Manus Scripta
 Μικρό απόσπασμα από το νέο μου βιβλίο που αύριο θα δει το πρώτο λαμπρό φως στην Πάφο της Κύπρου από τις εκδόσεις Manus Scripta,τη στιγμή που θα πατώ στην Κυπριακή γη.
Στην αγκαλιά της θάλασσας
Αρτζανίδου Έλενα
Εκονογράφηση:Σάντρα Ελευθερίου
Manus Scripta
...Όμως, σαν τα άνοιξε, πρόσεξε πως τίποτε απ’ ό,τι φανταζόταν δεν είχε συμβεί. Αντίθετα, και οι δυο στέκονταν απέναντί της, ακίνητοι. Ένας εκκωφαντικός θόρυβος, όμως, την ανάγκασε να κοιτάξει ολόγυρα. Τότε είδε κάτι που ποτέ δε θα ξεχνούσε. Η μάνα θάλασσα είχε παγώσει. Όπου κι αν έστρεψε το βλέμμα της, όλα ήταν παγωμένα, ακόμη και στους βράχους, εκεί όπου ζούσε με τις άλλες φώκιες. Όλα γύρω ήταν λευκά.
Οι φίλες της, εξαντλημένες από την αρρώστια, δεν πρόλαβαν ούτε καν να αντιδράσουν. Η καρδιά τους σταμάτησε να χτυπάει.
Ένα μόνο κομμάτι δεν πάγωσε και ήταν εκείνο όπου λίγο πριν είχε ανάψει ο καβγάς ανάμεσα στον Άρη και το Λευκό...
Οι τρεις τους ήταν οι μόνοι που στάθηκαν τυχεροί και επέζησαν. Ο Λευκός στην αρχή τα έχασε, μια λωρίδα νερού ήταν ό,τι απέμεινε για να κινείται. Πανικός τον κυρίευσε. Ετοιμάστηκε να κολυμπήσει σημαδεύοντας τον πάγο. Ευτυχώς γι’ αυτόν, ο Άρης ήταν δίπλα και τον συγκράτησε.
— Μείνε κοντά μας, αλλιώς θα τσακιστείς και από ξεδοντιάρης θα είσαι σπαζοκέφαλος.
Όταν πια ηρέμησαν, έμειναν να κοιτάζονται σιωπηλοί. Ήξεραν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να μοιραστούν το λίγο χώρο και να προσπαθήσουν να ζήσουν μαζί...

Aπό το Σάββατο 26/1/2013 μέχρι και Κυριακή 3/2/2013 με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Toy Pals και των εκδόσεων Manus Scripta, στην Πάφο για να παραβρεθώ σε σχολεία που με προσκάλεσαν σε ένα μεγάλο φιλαναγνωστικό ταξίδι.Στο ταξίδι μου παρέα μου βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός,Βιβλιόφωνου, αλλά και Manus Scripta,με το "Στην αγκαλιά της θάλασσας",να εγκαινιάζει την παιδική σειρά,και να συστήνεται πρώτα στο Κυπριακό αναγνωστικό κοινό και σε λίγες μέρες να φτάνει και στην Ελλάδα με την βοήθεια των εκδόσεων Βιβλιόφωνου.
Μερικά από τα σχολεία που θα γίνουν φιλαναγνωστικές συναντήσεις είναι:

· Ι Δημοτικό σχολείο Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης»

· ΙΑ΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου

· Δημοτικό σχολείο Αναρίτας

· Δ΄ Δημοτικό σχολείο Πάφου

· Δημοτικό Σχολείο Τίμης

· Δημοτικό σχολείο Τσάδας..


Καλή αντάμωση,με πολλές ακόμη απογευματινές συναντήσεις που θα γίνουν με εκπαιδευτικούς, αλλά και μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

'Πότε,πού και τι ", στην ώρα του.
Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή,Manus Scripta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου