Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Mε το βιβλιοπωλείο"Toy Pals", στα Δημοτικά Σχολεία:Κισσόνεργας-10ο Δ.Σ.Πάφου και Νηπιαγωγείο Κονιών


Με το πρώτο κουδούνι στις 7:45π.μ,σήμερα Δευτέρα 28/1/2013,με περίμενε χαμογελαστή στην είσοδο, η Δ/τρια του Δ.Σχολείου Κισσόνεργας,στην Πάφο.Η φιλαναγνωστική συνάντηση απευθυνόταν σε δυο γκρουπ των 80 μαθητών, όλων των ηλικιών,ακόμη και του Νηπιαγωγείου.
Ερωτήματα πολλά προκάλεσαν το διάλογο,αλλά και μικρές δράσεις με αφορμή το νέο μου βιβλίο"Στην αγκαλιά της θάλασσας",Manus Scripta,τους οδήγησαν σε εικαστική δημιουργία.Ευχαριστώ από καρδιάς τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς για τη ζεστή και εγκάρδια υποδοχή και την αγάπη προς το βιβλίο.
Αμέσως μετά και με τους δείκτες να δείχνουν 9.30π.μ,πέρασα την καταπράσινη και περιποιημένη είσοδο του 10ου Δ.Σχολείου Ευαγ.Παλληκαρίδη.Με υποδέχτηκε η Δ/ντρια κ.Νίκη στο υπέροχο και φροντισμένο σχολείο της.Αμέσως μετά οι 130 μαθητές με υποδέχτηκαν με τα δικά τους ερωτήματα,και μικρές δράσεις, από εμένα,που φώτιζαν το ¨Στο μισό του ουρανού" εκδ.Βιβλιόφωνο και το"Στην αγκαλιά της θάλασσας".
Στο 10ο Δ.Σ.Πάφου, 
επιτρέπεται η φωτογράφηση,ΣΤ΄3.
Ο χρόνος κύλησε και ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσω την μεγάλη ομάδα,αλλά όχι και το σχολείο μιας και η Στ΄ τάξη, με περίμενε με την εκπαιδευτικό κ.Λίζα στην τάξη σε μια καταπληκτική συνεργασία.
Διαπίστωση:Μαθητές που διαβάζουν και εκπαιδευτικός που δουλεύει συστηματικά με τη λογοτεχνία=Υπέροχη συνομιλία...
Ευχαριστώ για την πρόσκληση και τη χαρά που μου δώσατε.Εύχομαι να ξανανταμώσουμε.
Και λίγο πριν τις 12.30π.μ,προλάβαμε και τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Κονιών.
Συγκινήθηκα καθώς μπήκα στην αίθουσα και αντίκρισα 60 νήπια να με περιμένουν ήρεμα, με υπομονή και με τις καρτέλες στο χέρι έτοιμα για τα ερωτήματά τους.
Μια μεγάλη ομάδα εξοικειωμένη με το βιβλίο,μιας και οι εκπαιδευτικοί το υποστηρίζουν.
Σας ευχαριστώ παιδιά για όσα μοιραστήκατε μαζί μου και όσα κατάφερα να σας πω.
Όσο για το ρόλο της φώκιας,της Πέρσα, ελπίζω διαβάζοντας το βιβλίο "Στην αγκαλιά της θάλασσας",να βρείτε την απάντηση σας,όπως και στο "Δεν έφταιγα εγώ"Ψυχογιός.
Σας ευχαριστώ όλους για αυτή την υπέροχη,λαμπερή πρώτη μέρα στην Πάφο.
Τι και αν η μέρα ξεκίνησε με βροχή,εσείς φωτίσατε τη μέρα μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου