Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στην ύπαιθρο και στην πόλη της Πάφου,κοντά σε μαθητές/μαθήτριες.

Πρωί της Tρίτη 29/1/2013,με περίμεναν οι μαθητές του 4/θέσιου Αναρίτας. Συναντηθήκαμε στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος μιας και το σχολείο δε διαθέτει μεγάλο χώρο.Βρέθηκα κοντά τους και πριν δυο χρόνια.Συγκινήθηκα βλέποντας πρόσωπα μαθητών φανερά αλλαγμένα, αλλά με όμορφες μνήμες,και από τις δυο πλευρές,από εκείνη την επίσκεψή μου.Στο μικρό σχολειό οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς νοιάζονται για τη λογοτεχνία .Είπαμε πολλά με τους μαθητές και τις μαθήτριες,και η ώρα κύλησε γρήγορα.
Ευχαριστώ τα παιδιά για την υποδοχή τους, αλλά και τη Δ/ντρια κ.Κάτια,και τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη τέτοιων δράσεων.

Αμέσως μετά,αφήνοντας την ύπαιθρο και το όμορφο χωριό της Αναρίτας, ακολουθούσε η συνάντηση μου με το 4ο Δ.Σ.Πάφου.Με υποδέχθηκε η Δ/ντρια κ.Σέρα,και στην αυλή του σχολείου,δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων για τους 240 μαθητές,με το μικρόφωνο στο χέρι προσπαθήσαμε να γνωριστούμε,μέσα από πολλά ερωτήματα παιδιών,αλλά και την ανάγνωση αποσπάσματος από το "Στην αγκαλιά της θάλασσας"Manus Scripta,που τόλμησα .Οι δύσκολες συνθήκες δεν μας αποθάρρυναν,ελπίζω κάτι να κρατήσουν οι μικροί μου φίλοι από αυτή την τόσο διαφορετική συνάντηση.
Σας ευχαριστώ και ελπίζω να βρεθούμε σε άλλες συνθήκες,με μικρότερες ομάδες και να συνεργαστούμε πιο στενά για τη λογοτεχνία.
Η μέρα έκλεισε με το τρίτο σχολείο,το ΙΑ΄Δ.Σ"Αγίου Σπυρίδωνα"Πάφου.Η Δ/τρια κ.Λυγερή με υποδέχτηκε και αμέσως περάσαμε στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων με τους 223 μαθητές να έχουν πάρει θέση.Ερωτήματα, όπως συχνά ακούω σε όλα τα σχολεία, για το "πως,πότε, που, τι,γιατί γράφετε!"
Κλείσαμε με την ανάγνωση από το "Στο μισό του Ουρανού" εκδ.Βιβλιόφωνο.
Το ενδιαφέρον του σχολείου να κινητοποιήσει τους μαθητές και να τους φέρει, όσο αυτό είναι εφικτό, πιο κοντά στο βιβλίο υπάρχει.
Ευχαριστώ τα παιδιά για την υπομονή τους.Επίσης όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για την πρόσκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου