Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας με το βιβλίο,"Στο μισό του ουρανού"εκδ.Βιβλιόφωνο και "Θα κολλήσω ένα ξυλάκι",Θ.Χορτιάτη.

 Στις 23/1/2013,διοργανώσαμε απόγευμα στο 15ο Δ.Σ Θεσ/νίκης-Χαριλάου,από τις 4:30μ.μ μέχρι 19:00μ.μ,με τον Σχολικό Σύμβουλο της 7ης Σχ.Περιφέρειας Θεσ.,κ.Αλέξη Κόπτση, το β΄μέρος του πιλοτικού προγράμματος "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας".
Οι εβδομήντα εκπαιδευτικοί συμμετείχαν εθελοντικά στον α΄κύκλο από τον Οκτώβρη 2012 στο πιλοτικό εγκεκριμένο,από το Υπουργείο,πρόγραμμα,

 "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας".
Η συνεργασία μας με αυτά τα σχολεία κλείνει τρία έτη.
Τετάρτη 23/1/2013,παρακολούθησαν το β' μέρος, και συμμετείχαν στο ζωντανό φιλαναγνωστικό εργαστήρι με δράσεις που αφορούσαν το ποίημα

Θα κολλήσω ένα ξυλάκι,Θ.Χορτιάτη,
με μεθόδους και τεχνικές που οδηγούν στην ενασχόληση με το συγκεκριμένο ποίημα μέχρι και ενάμιση μήνα μέσα στην τάξη.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε,πάντα σε μορφή εργαστηρίου,το παιδικό βιβλίο
"Στο μισό του ουρανού",Έλ.Αρτζανίδου,εκδ.Βιβλιόφωνο 
με την τεχνική της δημιουργικής γραφής στην αρχή και στη συνέχεια με δράσεις που αναδεικνύουν την εικόνα ,τη μουσική,το κείμενο,την εικαστική και θεατρική δράση.
Ευχαριστώ το κ.Αλέξη Κόπτση,για την εμπιστοσύνη του και την υπέροχη συνεργασία που έχουμε,αλλά και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που με τόση ζέση και αγάπη συμμετέχουνο σπουδαιότερο σε αυτό το κοινό μας ταξίδι είναι πως οι εκπαιδευτικοί μας στη συνέχεια υποστηρίζουν την εφαρμογή των προτάσεων μας στα σχολεία τους στα πλαίσια της ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ.
Η δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας εκπαιδευτικών που θα προσεγγίζει και θα εντάσει σταθερά την Φιλαναγνωσία στην εκπαιδευτική διαδικασία φαίνεται πως έχει ωριμάσει.

Άνοιξη 2013,θα υπάρχει ανατροφοδότηση, αλλά και αξιολόγηση του προγράμματος από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, πάντα σε εθελοντική συνεργασία.
Εδώ http://ardjanidou.psichogios.gr/p/blog-page.html
(Δράσεις φιλαναγνωσίας με τα βιβλία μου)
το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα για το βιβλίο μου,
"Στο μισό του ουρανού"
ΕλεναΑρτζανίδου,
Εικον.Β.Ελευθερίου
εκ.Βιβλιόφωνο,
όπως παρουσιάστηκε Τετάρτη 23/1/2013 στο πιλοτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών,αλλά και σε παραλλαγή στα εκπαιδευτήρια Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου σε δυο ομάδες μαθητών (75 μαθητές και μαθήτριες)της Στ΄τάξης,ο λόγος της παραλαγής ήταν επειδή το είχαν ήδη διαβάσει και αν ήθελα να ξεκινήσω με τη δημιουργική γραφή όπως θα δείτε στο πρόγραμμα δε θα πετύχαινα πρωτότυπα κέιμενα αφού θα γνώριζαν την ιστορία.
Το πρόγραμμμα που αφορά την προσέγγιση του ποιήματος της Θέτιδας Χορτιάτη, όπως παρουσιάστηκε στους εκπαιδευτικούς της 23/1/2013,αλλά και στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών "Αχ.Καψάλης",8/1/2013 θα αναρτηθεί,μαζί και με άλλα τρία ποιήματα τριών διακεκριμένων ποιητών,Σεφέρης,Ελύτης,Βρεττάκος,,και στο "Βιβλία και Βιβλιοφιλία"την 19/2/2013,μιας και το συμπεριλαμβάνω στις δράσεις με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού που υποστηρίζω τη Φιλαναγνωσία στη Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης.
1998,εδώ στη Σύμη γράφτηκε
το  βιβλίο μου "Στο μισό του ουρανού"Βιβλιόφωνο,
η φωτογραφία είναι από το καλοκαίρι του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου