Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το λογοτεχνικό ταξίδι, σε δυο σχολεία της Λευκωσίας, ξεκίνησε νωρίς το πρωί!

Τετάρτη 28/11/2012 και από το πρωί με το πρώτο κουδούνι,βρέθηκα στο Δημοτικό Σχολέιο Λυκαβητού, στη Λευκωσία με μαθητές Α΄,Β΄,Γ΄τάξης.Ερωτήσεις πολλές με αφορμή τα βιβλία μου. Παραμείναμε στο ¨Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης" με την ανάγνωση της ιστορίας να τους ηρεμεί και να προκαλεί αμέσως μετά συζήτηση και υποθέσεις.Η ώρα κύλησε και έπρεπε να  τους αποχαιρετήσω.
Σας ευχαριστώ παιδιά από καρδιάς που με υποδεχτήκατε,όπως ευχαριστώ τις εκπαιδευτικούς και την Δ/τρια κ.Βασιλική, για την φιλοξενία στο όμορφο σχολειό σας.
Αμέσως μετά μεταφερθήκαμε,με τον Δημήτρη,βιβλιοπώλη του Rivergate,που διοργάνωσε και υποστηρίζει μαζί με τις εκδόσεις Ψυχογιός,την παρουσία μου στην Κύπρο, στο Δημ.Σχ.Δευτεράς.
Δύο ακροατήρια,όλες οι ηλικίες μαθητών/τριών,διπλάσιος χρόνος και το βιβλίο πρωταγωνιστής στην αναμεταξύ μας επικοινωνία.Μόνο καινούργιο η χρήση του ψηφιακού φακέλου που χρησιμοποίησα για πρώτη φορά: ¨Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης".Συμμετοχή,ενεργοποίηση των παιδιών,υπέροχο κοινό.
Ευχαριστώ όλους μαθητές,μαθήτριες,την Δ/ντρια κ.Έλενα, που μας υποδέχθηκε και φυσικά όλες τις εκπαιδευτικούς που στο σχολείο τυχαίνει να είναι όλες γυναίκες!







Rivergate bookstore στη Λευκωσία
Μεσημέριασε όταν φτάσαμε στο Rivergate Bookstore.Μαγεμένη!Υπέροχος μοναδικός χώρος για αγορές,εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούν τα βιβλία και τους μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες.Εδώ αύριο στις 4.30μ.μ, μετά την πρωινή περιοδεία σε τρία σχολεία της Λευκωσίας που με περιμένουν,θα υλοποιηθεί το φιλαναγνωστικό εργαστήριο με εκπαιδευτικούς που ήδη έχουν δηλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου