Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Το ταξίδι των δέκα πόλεων με το "Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή",ολοκληρώθηκε στο Κιλκίς για το 2012 και ένα άλλο ξεκινά σε λίγες μέρες στη Γερμανία.

...Η συγγραφέας κατορθώνει να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα συγκίνησης στον αναγνώστη/στρια με τις συχνές αναφορές στα προβλήματα των μεταναστών. Πολλοί αναγνώστες θα αναγνωρίσουν προβλήματα και καταστάσεις από το οικείο οικογενειακό τους περιβάλλον. Η μετανάστευση είναι μια ακόμη ανεπούλωτη πληγή της ελληνικής κοινωνίας, η ανάμνηση της οποίας συγκινεί ευρύτατα τμήματα του πληθυσμού. Η συγκίνηση κορυφώνεται και από το ύφος της γραφής, η οποία ρέει συχνά υπό τη μορφή εξομολόγησης και παρασέρνει το θυμικό του αναγνώστη, ιδιαιτέρως εκείνου, ο οποίος έχει την εμπειρία, άμεση ή έμμεση, της μετανάστευσης.Με τους «Γκασταρμπάιτερ» η κιλκισιώτισσα συγγραφέας κάμνει ένα σημαντικό εξελικτικό βήμα στο χώρο της ελληνικής μυθιστορηματογραφίας...
Με αυτά τα λόγια του Όμηρου Ταχμαζίδη η παρουσίαση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς Παρασκευή 2/11/2012 για το Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή,ολοκληρώθηκε ενώ ακούστηκαν και εκείνα του Δημ.Γουλή και του Κ.Ραμπίδη.
Ευχαριστώ τους ομιλητές που ήταν κοντά μου,όλους τους Κιλκισιώτες που με τίμησαν με την παρουσία τους σε έναν καταπληκτικό νέο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης που με τη δική μου βραδιά ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι δράσεων στην πόλη του Κιλκίς.Η βραδιά όμως δεν θα διοργανώνονταν αν δεν υπήρχε και η υποστήριξη του Νίκου και Νικολέτας Κακάβελλα, ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου Επιλογές στο Κιλκίς,τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ.Καλή αντάμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου