Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Mια υπέροχη μέρα για το βιβλίο στο Jakobschule-Esslingen και Βittinheim Bissingen

Πέμπτη 15/11/2012 και η μέρα από το πρωί ως αργά το απόγευμα ήταν γεμάτη με εναλλαγές.Μαθητές όλων των ηλικιών και διαφορετικών περιοχών από τη Στουτγάρδη με υποδέχτηκαν και με επισκέφτηκαν.
Μοναδικές στιγμές με τους μαθητές/μαθήτριες στο Jakobschule, που φιλοξενούνται σε αυτό το γερμανικό κτιριακό συγκρότημα και διδάσκονται και γερμανικά αλλά και ελληνικά.Ερωτήματα και συζήτηση που δεν είχε τέλος.
Ζεστή ατμόσφαιρα τόσο από τα παιδιά όσο και από την εκπαιδευτικό κ.Αποστολία, αλλά και τις εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, που βοήθησαν για την εκεί επίσκεψή μας, κ.Μαρία-εκπαιδευτικό και την κ.Δάφνη.
Σας ευχαριστώ παιδιά και θα χαρώ να σας ξανασυναντήσω.
Αμέσως μετά με την υποστήριξη και πάλι των δύο κυριών του Συλλόγου Γονέων που μας συνόδευαν,επισκέφτηκα το Γυμνάσιο Heusteiqshule.Μια μεγάλη παρέα μαθητών/τριών με ιδιαίτερα ερωτήματα και ανησυχίες.Σας ευχαριστώ όπως και τη φιλόλογο κ.Χρύσα για την υποδοχή και το χρόνο σας.
Μεσημέριασε στη Στουτγάρδη και έφτασε η ώρα των επισκεπτών μας στο χώρο του Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος,που όλες αυτές τις μέρες μας φιλοξενεί, φτάνουν μαθήτριες/τες με γονείς και εκπαιδευτικούς.
Σήμερα μια φανταστική ομάδα από το Δημ.Σχολείο του Εsslingen και το Bittinheim Bissingen έφτασαν με διάθεση να μάθουν,να αποκαλύψουν να ακούσουν και συγκινημένοι να με/τους αποχαιρετήσουν.
Να 'στε όλοι καλά, σας ευχαριστώ και μόνο για αυτό το λίγο που πιθανόν μπορώ να σας προσφέρω χαίρομαι.Καλή αντάμωση φίλοι μου.
(Οι φωτογραφίες μαθητών αναρτήθηκαν με έγκριση γονέων)
Βράδιασε για τα καλά και με μοναδικά αισθήματα χαράς και συγκίνησης αναχωρούμε με τον Ηλία Τάκη, τον υπέροχο συνοδοιπόρο από το Βιβλιοπωλείο Νυρεμβέργης, στο Waibligen μια πόλη λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Στουτγάρδη. Λίγο περπάτημα στην καταπληκτική παλιά πόλη και αμέσως μετά φαγητό στο ελληνικό εστιατόριο Cavos.Η αισθητική του μαγαζιού, το έντεχνο τραγούδι,το υπέροχο φαγητό και το ποτό συμπληρώνουν το υπέροχο της μέρας που μόλις ολοκληρώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου