Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δευτέρα 12/11/2012 Στουτγάρδη, με μαθητές-μαθήτριες μητρικής γλώσσας στο Γυμνάσιο.

Πρωινό  στo Bad kansstatt
Πρωινές ώρες και πριν υποδεχθώ τους μαθητές μητρική γλώσσας της Στουτγάρδης, είχα την ευκαιρία για ένα τρίωρο να γνωρίσω περπατώντας την καταπληκτική πόλη της Στουτγάρδης και κάποια προάστια με το αυτοκίνητο.Γκαλερί δίπλα στην Kingstrasse,και ο υπέροχος αυτός κεντρικός πεζόδρομος με απίστευτο κόσμο να περπατά,να απολαμβάνει τη φύση,να ψωνίζει,να είναι στο παγοδρόμιο,να πίνει καφέ ή να τρώει κάτι πρόχειρο.Παρασυρθήκαμε και εμείς ακολουθώντας τους σε αρκετές συνήθειες,αλλά σαν μεσημέριασε ο Ναός της Αναλήψεως του Σωτήρος, με περίμενε μαζί και οι επισκέπτες  για να μιλήσουμε για λογοτεχνία.
Μαθήτριες και εδώ αναρωτήθηκαν πως ξεκινάει ένα βιβλίο;Πόσος χρόνος χρειάζεται;Σκεφτήκατε αν αύριο οι ιδέες σας στερέψουν τι θα κάνετε;...
Και έτσι ξεκίνησε η κουβέντα,με δυο δυο να έρχονται,λίγες λίγες να φτάνουν,με την φιλόλογο κ.Ευαγγελία και λίγους γονείς και η συζήτηση προχώρησε μέχρι που μας βρήκες το σκοτάδι.
Όταν βρίσκεσαι σε ένα ναό στην αρχή σου είναι δύσκολο και αφύσικο να μιλήσεις για σχέσεις,κακές συμπεριφορές...τελικά εδώ μέσα για τον Ελληνισμό είναι ένας χώρος που όλα μπορούν να συζητηθούν.
Εύχομαι το όνειρο του πάτερ Ζαχαρία, αμέσως μετά το κλείσιμο της έκθεσης,να ξεκινήσει τις εργασίες για να μεγαλώσει το χώρο που μέχρι σήμερα λειτουργεί ως γυναικωνίτης, να ολοκληρωθεί για να κάνει και άλλες δράσεις που σκέφτεται σύντομα.
Εις αύριο με μαθητές/τριες Δημοτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου