Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η Έλενα Αρτζανίδου, στη Γερμανία με την υποστήριξη και του ελληνικού βιβλιοπωλείο "Ηλίας Τάκης".

Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 17:00μ.μ στη Νυρεμβέργη και στο"Nachbarschaftshaus Gostenhof",παρουσιάζεται σε Έλληνες και Γερμανούς αναγνώστες το «Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή»,Manus Scripta.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται και από τις δυο κοινότητες, λεπτομέρειες παρακαλώ πηγαίνετε εδώ: http://www.nuernberg.de/internet/nh_gostenhof/12_lesungen_november_1.html?pk_campaign=nh_gostenhof&pk_kwd=aktuell_33249_12_lesungen_november_1.html
Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Στουτγκάρδη,αμέσως μετά τη θεία λειτουργία στα πλαίσια των εγκαινίων της έκθεσης βιβλίου θα γίνει η παρουσίαση από τη συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου του βιβλίου «Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή».
Από Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως και 16 Νοεμβρίου στο χώρο του Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος Στουτγκάρδη, η συγγραφέας Ε.Αρτζανίδου θα συναντά σχολεία Π.Ε και Δ..Ε Εκπαίδευσης, για να διαβάσει βιβλία της, να παρουσιάσει στους μικρούς φίλους φιλαναγνωστικές δράσεις και να συνομιλήσει μαζί τους.
Ώρες 14:00-18:00μ.μ. στην οδό:
ROTENWALDSTR.30 TEL.0711-6572359 STUTTGART
Διοργάνωση Ενορία Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος,Ιερατικός Προiστάμενος της Ενορία κ.Ζαχαρίας Μπατζακάκης
Συνδιοργανωτές:Γενικό Προξενείο Στουτγκάρδης,Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βάδης Βυτεμβέργης και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
Σαββάτο 17 Νοεμβρίου 2012, Λογοτεχνικό καφενείο Μονάχου ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο (Ungererstr.131), θα παρουσιαστεί το βιβλίο της  Έλενας Αρτζανίδου, «Γκασταρμπάιτερ, η οδυνηρή φυγή» από τη φιλόλογο Εύα Γρίβα και τη συγγραφέα.Διοργανωτής το περιοδικό ¨Δραχμή"

Gastarbeiter, der schmerzhafte Exodus   


Lesung der Schriftstellerin Elena Artzanidou

in griechischer und deutscher Sprache


10. November 2012 um 17.00 Uhr im großen Saal


In ihrer Lesung wird sie ihr neuestes Buch "Gastarbeiter, der schmerzhafte Exodus" vorstellen und einen Bogen zur aktuellen Auswanderungswelle spannen.

Am Beispiel von vier Ehepaaren, die ihre Heimat aus wirtschaftlicher Not
verlassen haben, beschreibt sie sehr eindringlich deren Erfahrungen in
Deutschland. Die Sehnsucht nach der Heimat, schwierige Lebens- und
harte Arbeitsbedingungen in deutschen Fabriken, die Angehörigen und
langjährige Freunde, die schmerzhaft vermisst werden...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου