Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Με τη λογοτεχνία να έχει φωλιάσει,δεύτερη μέρα σε σχολεία της Λευκωσίας!

Πάνω στην πράσινη γραμμή
Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 8:00π,μ ακριβώς,όταν φτάσαμε με τον Δημήτρη,το βιβλιοπώλη του Rivergate,στο Δ.Σ Αγ.Δομετίου-Λευκωσίας. Περάσαμε την είσοδο και ακριβώς μπροστά μου το τοιχίο του σχολείου που είναι συγχρόνως και ο τοίχος που χωρίζει της δυο πλευρές. Πράσινη ζώνη,μου είπε ο εγκάρδιος,Δ/ντης κ.Ανδρέας, και με κάλεσε σε μια σύντομη ξενάγηση.Το σχολείο είναι πάνω σε αυτή την πράσινη γραμμή, με το φυλάκιο των απέναντι μια ανάσα. Σφίχτηκε η καρδιά μου, γρήγορα όμως η διάθεση μου τονώθηκε όταν πέρασα στην αίθουσα με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλου του σχολείου.Απόλυτη τάξη,ηρεμία και συμμετοχή με περίμενε μέχρι το τέλος της συνάντησής μας.Μια φανταστική ομάδα που ανταποκρίθηκε και συμμετείχε στη δράση του ψηφιακού φακέλου.Υπέροχη συζήτηση και καταπληκτική συνεργασία.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και κρατώ την ομορφιά σας.Υπόσχομαι να μην ξεχάσω ότι είδα και με πόνεσε, όσο φυσικά μπορεί κάποιος που δεν το βίωσε και δεν συνεχίζει να το βιώνει, μια τέτοια τόσο άδικη συνθήκη.
Δέκα ακριβώς καταφέραμε να φτάσουμε στο Δ.Σ Αγ.Μαρίνας. Πράσινο στον αυλόγυρο,κάποιες εργασίες στο κτίριο, και η φιλόξενη,ζεστή υποδοχή της Δ/ντριάς κ.Μαρίας,ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη διάθεση μου.Μαθητές και μαθήτριες, στο προαύλιο, με τον πρόεδρο του διοικητικού μαθητών και την αντιπρόεδρο να με υποδέχονται,νικούν τα όποια σημάδια κούρασης.Στην αίθουσα μουσικής και υπολογιστών τα ερωτήματα πέφτουν βροχή,Οι μαθητές γνωρίζοντας πολλούς από τους ήρωές μου ενδιαφέρονται να μάθουν την έμπνευση ,το χρόνο που χρειάζεται για να τους πλάσω.
Ρωτούν ρωτούν και ο χρόνος φεύγει δίχως να το καταλάβω.Καταπληκτικές στιγμές νιώθω κοντά τους και θέλω να παραμείνω, αλλά υπάρχει και άλλο σχολείο που με περιμένει.
Σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους,μικρούς,εκπαιδευτικούς και την Δ/τρια κ.Μαρία.
Η λογοτεχνία εδώ έχει φωλιάσει καιρό! 
Πλησιάζει μεσημέρι όταν περνώ το κατώφλι του Δ.Σ Αποστόλου Βαρνάβα.Με τον Δ/ντή να με συνοδεύει περνώ στην αίθουσα εκδηλώσεων.Όλοι εκεί και με περιμένουν ήσυχοι και χαμογελαστοί.Η επικοινωνία μας και εδώ ζωντανή και φιλική.Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και για την όμορφες στιγμές που μου χαρίσατε.Ευχαριστώ τις εκπαιδευτικούς και τον ευγενή Δ/ντή.
Απόγευμα και με ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης επέστρεψα στο Rivergate.Το φιλαναγνωστικό ταξίδι μέσα από τον ψηφιακό φάκελο ξεκίνησε με την πρώτη ομάδα της μέρας.Δασκάλες/λοι και νηπιαγωγοί συμμετείχαν ενεργά.Μια καταπληκτική ομάδα που ολοκλήρωσε την καταπληκτική μέρα μου που ξεκίνησε από νωρίς στις 8:00π.μ και ολοκληρώθηκε 8:00μμ.
Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε και μοιραστήκαμε όλα όσα με τόση αγάπη σας παρουσίασα μέσα από το ψηφιακό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου