Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες, του Reutlingen, τελευταία μέρα στη Στουτγάρδη.

Φωτογραφήθηκαν μόνο όσοι το επέτρεπαν οι γονείς.
Μια φανταστική, μεγάλη ομάδα σήμερα, από μαθητές,μαθήτριες, τη δασκάλα τους κ.Ελένη και κάποιους γονείς μας επισκέφτηκε μεσημέρι στο Ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος.
Με τον Κώστα,αγιογράφο του Ναού,
πρόσφατο φίλο από την παραμονή μου.
Τριανταπέντε χιλιόμετρα από το Reutlingen μέχρι τη Στουτγάρδη, και όμως δεν τους αποθάρρυνε, αντίθετα το επιθυμούσαν πολύ και το περίμεναν με λαχτάρα,μου είπε η εκπαιδευτικός τους,και το έκαναν από καρδιάς συμπληρώνω εγώ, μιας και από το πρώτο λεπτό που έφτασαν μαθητές,γονείς και εκπαιδευτικός χάθηκαν στα βιβλία είτε σε παρέες με τη δασκάλα τους να τους μιλά, να την ρωτούν,να ξεφυλλίζουν και να αποφασίζουν τι και ποιο βιβλίο να επιλέξουν,είτε ατομικά με το να ξεφυλλίζουν βιβλία για να επιλέξουν αυτό που τους κέντρισε το ενδιαφέρον. Η ομάδα διαβάζει και στο σχολείο και στο σπίτι,κατέληξα παρατηρώντας τους και με περισσή διάθεση τους κάλεσα για να συνομιλήσουμε,να ακούσω τις ερωτήσεις τους  και να τους διαβάσω ...
Σκοτείνιασε και αποχαιρετιστήκαμε.
Φίλοι μου συνεχίστε έτσι, γιατί μόνο έτσι θα εμπλουτίσετε τη μητρική σας γλώσσα, όπως το επιθυμείτε.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Επιτρέψτε μου επίσης να πω "Μπράβο" στην εκπαιδευτικό σας κ.Ελένη Κριτσοτάκη, για το έργο της,την συστηματική ενασχόληση με τη λογοτεχνία με τους μαθητές/τριές της,αλλά και το ενδιαφέρον της και φυσικά όλους τους γονείς που ήρθαν ή σας επέτρεψαν να παρευρεθείτε.
Στο Die Griechin,με την Καίτη-Σούλα και Τεό
Nύχτωσε για τα καλά όταν φτάσαμε στο ελληνικό στέκι, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη,
 "Η Ελληνίδα-Die Griechin "με την Καίτη και τη Σούλα,βιβλιολάτρεις, στο τιμόνι αυτή τη φορά της κουζίνας στο όμορφο  και ζεστό μαγαζί τους με το ψάρι να δεσπόζει στην κουζίνα τους.
Από κοντά οι σύντροφοί τους ο Τεό και ο Αναστάσης να μας υποδέχονται εγκάρδια όπως και όσους επισκέφτηκαν το μαγαζί τους στην Leonberger Str.23/1-Ludwigsburg.
Το ταξίδι συνεχίζεται αύριο στο Μόναχο και στο Λογοτεχνικό Στέκι για την παρουσίαση του "Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή" με την υποστήριξη του περιοδικού "Δραχμή" και φυσικά του Ελληνικού Βιβλιοπωλείου "Ηλίας Τάκης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου